Fans waren boos toen Neymar de begrafenis van Pele miste om met PSG te trainen

Het is velen niet ontgaan dat Neymar maandag niet aanwezig was op de begrafenis van voetballegende Pele. Vorige week werd bekend dat Pele op 82-jarige leeftijd is overleden. Een verklaring van zijn familie luidde: “Inspiratie en liefde kenmerkten de reis van Koning Pelé, die vandaag vredig is overleden.

De voetbalgrootheid overleed donderdag na een gevecht met kanker. Hij was de enige speler ooit die drie wereldbekers won. Artsen vochten tijdens de kerstperiode om het leven van de legendarische spits te redden, maar hij overleed op 29 december aan de gevolgen van meervoudig orgaanfalen.

De begrafenisplechtigheid van de Selecao-legende vindt dinsdag plaats en fans staan de hele nacht in de rij om hun respect te betuigen, en sommigen waren verrast te ontdekken dat bondscoach Neymar niet aanwezig is. Honderden mensen, sommige uit andere Braziliaanse steden, stonden vroeg in de ochtend in de rij voor het Vila Belmiro stadion, en zelfs Gianni Infantino, de voorzitter van de FIFA, is naar Brazilië afgereisd.

Brasil Urgente presentator Jose Luiz Datena hekelde Neymar, hij zei: “Als Neymar vrij wilde komen, dan kwam hij.” Neymar Sr probeerde de no-show van zijn zoon te verklaren en zei: “Het is een triest moment voor de familie en voor ons allemaal.” Fans deelden echter ook hun minachting over Neymars afwezigheid op Twitter.

Neymar en Pele delen momenteel de eerste plaats op de Braziliaanse scorelijst aller tijden met elk 77 doelpunten. Net als Pele begon ook Neymar zijn carrière bij Santos en beiden wonnen de Copa Libertadores met de ploeg uit Sao Paulo in verschillende Voetbalkleding, hoewel eerstgenoemde de wedstrijd twee keer won. Hij is ook een product van de jeugdacademie van Santos en werd daar een ster voordat hij naar Barcelona verhuisde. Neymar liet een emotionele post achter op Instagram na het nieuws van de dood van Pele, waarin hij het icoon eerde voor het veranderen van voetbal van een sport in kunst en entertainment.

Ondertussen bracht de pas ingehuurde Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva, die zondag na een comeback-overwinning voor een derde termijn werd beëdigd, zijn eerbetoon in Vila Belmiro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *