PSG-voorzitter geeft belangstelling toe voor Engelandster Jude Bellingham

Paris Saint-Germain voorzitter Nasser Al-Khelaifi heeft de interesse van de club in Engeland en Borussia Dortmund ster Jude Bellingham bevestigd. In een gesprek met Sky News (h/t Sky Sports) prees Al-Khelaifi de kwaliteiten van dit Chelsea doelwit en bevestigde hij de interesse in de Engelse international.

Bellingham schitterde voor Engeland op het WK, terwijl hij zich bij Borussia Dortmund heeft gevestigd als een van de meest opwindende jonge spelers in het wereldvoetbal na zijn verhuizing in 2020 van Birmingham. De 19-jarige heeft een lange carrière voor zich en hij heeft zich al aangekondigd op het wereldtoneel met zijn optredens voor club en land.

De middenvelder van Engeland zal Borussia Dortmund naar verwachting in de zomer verlaten, terwijl Liverpool al lange tijd belangstelling heeft voor de tiener. Geweldige speler, wat een speler. Engeland heeft geluk met hem, om eerlijk te zijn”, aldus Al-Khelaifi. Real Madrid was eerder dit jaar naar verluidt de leidende partij in de jacht op hem, nu ze hun middenveld willen vernieuwen na jaren van succes met Luka Modric, Toni Kroos en Casemiro.

Maar Al-Khelaifi maakte er geen geheim van dat ze geïnteresseerd zijn in de verdere verbetering van hun met sterren bezaaide elftal, dat al wordt aangevoerd door Lionel Messi, Kylian Mbappe en Neymar. De getalenteerde middenvelder staat echter nog tot 2025 onder contract bij Dortmund.

Bellingham heeft een geweldige tijd gehad in Qatar. Hij begon zijn WK-campagne met een doelpunt tegen IR Iran. Een dappere Real Madrid-fan benaderde Bellingham in Qatar in een poging de middenvelder te overtuigen van een overstap naar het Bernabeu, terwijl hij naast het Liverpool-duo Jordan Henderson en Trent Alexander-Arnold zat.

Volgens recente berichten zou hij wel eens 130 miljoen pond kunnen kosten, maar als zijn huidige vorm aanhoudt, zal dat bedrag de komende maanden alleen maar stijgen. Bellingham zal zaterdagavond uitkomen voor Gareth Southgate als Engeland het opneemt tegen titelverdediger Frankrijk en de halve finale voor het grijpen ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *