Messi keert terug op PSG-training en start mogelijk tegen Angers

Lionel Messi maakt mogelijk zijn eerste optreden voor Paris Saint-Germain sinds het WK als de koploper van de Ligue 1 Uber Eats het woensdag in het Parc des Princes opneemt tegen hekkensluiter Angers SCO. De 35-jarige speler maakte de fans enthousiast tijdens de FIFA World Cup in Qatar door de illustere trofee voor het eerst in zijn carrière te winnen. Hij won ook de Gouden Bal voor zijn prestaties tijdens de campagne.

Met Kylian Mbappé die morgen terugkeert van vakantie, zijn het de Argentijn en Neymar die samen met de jonge spits Hugo Ekitike de spits zullen vormen. Het productieve trio heeft sinds het WK van 2022 niet meer samen gespeeld en de fans zullen nog minstens één wedstrijd moeten wachten voordat ze samen te zien zijn.

Messi kreeg na het toernooi twee weken vakantie in zijn vaderland, voordat hij terugkeerde naar Parijs en afgelopen woensdag een erehaag kreeg op het trainingsveld van PSG. Dinsdag hield PSG-manager Christophe Galtier een geplande training voor zijn ploeg, een dag voor de thuiswedstrijd in Ligue 1 tegen Angers. Messi nam die dag deel aan de training in een trainingspak.

De terugkeer van de zevenvoudig Ballon d’Or-winnaar, die dit seizoen in alle competities 12 doelpunten maakte in 19 wedstrijden, is een opsteker voor coach Christophe Galtier. PSG staat bovenaan in Ligue 1 met vier punten voorsprong op nummer twee Lens. De onstuitbare aanvaller is een welkome terugkeer voor de ploeg van Christophe Galtier.

Messi, Mbappé en Neymar zijn dit seizoen in sensationele vorm voor de Franse club. Ze maakten samen 47 doelpunten en gaven 32 assists in alle competities. Hoe Messi de tweede helft van de campagne in Frankrijk benadert na een wereldkampioenschap voetbal dat zijn carrière heeft bepaald, zal nauwlettend worden gevolgd, nu zijn oorspronkelijke tweejarige deal in Parijs afloopt.

De Parijzenaars moeten het opnemen tegen Angers, dat onderaan staat in Ligue 1 en 13 van de 17 competitiewedstrijden heeft verloren. Messi zal zijn lippen aflikken bij het vooruitzicht om het op te nemen tegen een verdediging die 37 doelpunten heeft tegen gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *