Lionel Messi komt tegenover Cristiano Ronaldo te staan in vriendschappelijke wedstrijd PSG in januari

De eerste wedstrijd van Cristiano Ronaldo sinds zijn verhuizing naar Saoedi-Arabië zou kunnen zijn dat hij tegenover Lionel Messi komt te staan, nadat zijn coach heeft gezegd dat de Portugese international deze maand in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Paris Saint-Germain zal spelen. PSG, dat in handen is van Qatar, reist op 17 januari naar Doha voordat het naar de Saoedische hoofdstad reist voor de wedstrijd in het King Fahd Stadium waar Messi en Ronaldo hun rivaliteit zullen hernieuwen.

PSG zei maandag dat het op 19 januari in Riyad een vriendschappelijke wedstrijd zal spelen tegen een samengesteld team van spelers van Ronaldo’s nieuwe club Al Nassr en Al Hilal, de huidige titelhouder van de Aziatische Champions League. Messi was terug voor de training op het PSG-terrein na een korte pauze na de overwinning van Argentinië op de FIFA World Cup. Ronaldo, die Manchester United vaarwel zei na enige wrijving met de coach en de ploegleiding, sloot zich ondertussen aan bij Al Nassr.

PSG, dat eigendom is van Qatar, bezoekt Saoedi-Arabië tijdens een tweedaagse vakantie in de regio, met onder meer een bezoek aan Doha voor promotiewerk met de portefeuille van Qatarese sponsors van de club. Een aftraptijd voor de wedstrijd is nog niet bekendgemaakt. Saoedi-Arabië ligt in de Arabische tijdzone, die drie uur voorloopt op het Verenigd Koninkrijk en acht uur op Eastern Time in Noord-Amerika.

Ronaldo miste vrijdag de eerste van twee binnenlandse wedstrijden voor Al Nassr nadat hij door de Engelse voetbalbond was geschorst voor het slaan van een telefoon uit de hand van een fan na de nederlaag van Manchester United bij Everton in april. Zijn komst naar Al Nassr, dat wordt gecoacht door de Fransman Rudi Garcia, komt omdat Saoedi-Arabië probeert het voetbal in het land beter te profileren met het oog op een mogelijk gezamenlijk bod om het WK van 2030 te organiseren, samen met Griekenland en Egypte.

Lionel Messi en Kylian Mbappe waren de twee sterspelers van de FIFA World Cup en beiden spelen voor PSG. De club zal zeker met meer vertrouwen de velden betreden met deze twee sterspelers in hun teams. Ronaldo en de Argentijnse Messi hebben de sport de afgelopen 15 jaar gedomineerd en wonnen samen 12 keer de Ballon d’Or.

In de tussentijd zal de wedstrijd worden uitgezonden via de sociale media kanalen van PSG, PSG TV en het beIN Sports netwerk van kanalen over de hele wereld, volgens PSG’s release over de oefenwedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *