Lionel Messi heeft nog steeds geen contractverlenging getekend in Parijs

Lionel Messi is “steeds onzekerder” over het tekenen van een contractverlenging bij Paris Saint-Germain, volgens L’Équipe (h/t Get Football). Hij kwam in 2021 bij PSG toen een economische onrust Barcelona dwong om hun meest gewaardeerde troef te laten gaan.

De zevenvoudig Ballon d’Or-winnaar tekende in de zomer van 2021 een tweejarige overeenkomst met PSG, met de optie voor een extra seizoen. Zijn contract loopt af na het seizoen 2022-23, en volgens de laatste geruchten klinkt het alsof hij het einde van zijn ambtstermijn bij de Franse reus nadert. Messi speelde dit seizoen 26 wedstrijden voor de Parijse club, waarin hij 15 doelpunten maakte en 14 assists gaf.

Volgens een rapport zijn de eerste persoonlijke onderhandelingen over Messi’s contractverlenging met PSG op een mislukking uitgelopen, maar het is niet zeker dat dit het einde is van de gesprekken tussen beide partijen. Messi blijft een van de topspelers ter wereld. Hij leidde Argentinië in december naar de wereldtitel en won de Gouden Bal als beste speler van het toernooi. De 35-jarige is naar verluidt in verband gebracht met een overstap naar de Major League Soccer, omdat de club die eigendom is van David Beckham zeer geïnteresseerd is om de speler in hun gelederen op te nemen.

Nadat bekend werd dat Messi genoeg had van de “instabiliteit” in de kleedkamer en een overstap overwoog, beweert L’Equipe dat de Argentijn de kans op een verlenging met een extra jaar heeft afgewezen. PSG hoopt natuurlijk dat ze Messi kunnen behouden en een nieuwe deal voor hem kunnen sluiten, maar het lijkt erop dat ze hem in de buurt willen houden op een goedkopere deal dan hij nu heeft.

Messi’s prioriteit is nog steeds om in Parijs te blijven. Het is het enige aanbod dat hij op tafel heeft liggen uit de competitie, noch van Barcelona, noch van een andere topclub. Maar een overstap naar de MLS zou hem ook een koningsprijs kunnen opleveren en zou hem de best betaalde speler in de Amerikaanse voetbalgeschiedenis maken. David Ornstein van The Athletic meldde in oktober dat Messi en Inter Miami al jaren over een mogelijke deal praten en dat er “steeds meer vertrouwen is dat de voorgestelde transfer er komt.” De MLS is een gelukkig jachtterrein voor voetballers die hun schemerperiode bereiken en de wereldbekerwinnaar zou naar de Verenigde Staten kunnen gaan als we de berichten mogen geloven.

Ook mogelijk is een overstap naar Saoedi-Arabië, waar Al-Hilal naar verluidt bereid is Messi een verrukkelijke deal van 350 miljoen dollar per jaar aan te bieden om zijn carrière daar voort te zetten. Hoe dan ook, het zal interessant zijn om te zien wat Messi’s volgende stap wordt na dit lage bod van PSG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *