Mbappe’s mislukte overstap naar Real Madrid kan zijn persoonlijkheid beïnvloeden

Mauricio Pochettino heeft gesproken over de mislukte overstap van Kylian Mbappe naar Real Madrid en de gevolgen daarvan voor zijn persoonlijkheid. Mbappe was onlangs woedend dat een loonbetaling van PSG te laat kwam, slechts enkele maanden nadat hij ervoor had gekozen om een contractverlenging van drie jaar te tekenen bij de Ligue 1-kampioen, een deal die hem tot 2025 in de Franse hoofdstad houdt. De toekomst van de 23-jarige werd verder vertroebeld door nieuwe berichten van ontevredenheid in oktober, hoewel Mbappe verzekerde dat hij zich blijft inzetten in de Franse hoofdstad.
Pochettino werd gevraagd naar het niveau van Mbappe in vergelijking met zijn twee teamgenoten en de Argentijnse manager verklaarde dat de 23-jarige nog steeds manieren heeft om de talenten van Messi en Neymar te bereiken. “[Mbappe] is een geweldige speler met veel potentieel”, maar die “in tegenstelling tot Messi of Neymar, nog een lange weg te gaan heeft om op de troon van de beste ( spelers) te zitten,” zei Pochettino.
Alle drie de supersterren van PSG zijn dit seizoen tot nu toe in spectaculaire vorm. Kylian Mbappe heeft 19 doelpunten gemaakt en vijf assists gegeven in 20 wedstrijden. Lionel Messi heeft 12 doelpunten gemaakt en 14 assists gegeven in 19 wedstrijden. De Braziliaanse superster heeft in 20 wedstrijden 15 doelpunten gemaakt en 12 assists gegeven.
“Het is moeilijk voor hem om de momenten van de wedstrijd te onderscheiden waarop hij risico moet nemen en wanneer niet,” legde de Argentijnse coach uit. “Verlengen voor PSG is goed voor de club en zijn fans. Maar Mbappe zal er in de toekomst rekening mee moeten houden dat het verlaten van zijn comfortzone hem dichter bij de strijd om de Ballon d’Or brengt.”
Er wordt op Mbappe gerekend vanuit Frankrijk nu uit recent nieuws blijkt dat Karim Benzema het WK van 2022 zal missen. Daardoor zullen de doelpuntenverantwoordelijkheden op zijn schouders terechtkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *